Bolo Chasmir

 

Bolo två år

Jag och Bolo ska ut i vintersolen

Bolo är klar för en ridtur

Bolo i vinterhagen

Bolo i vårhagen

Årets först hoppning

Bolo äter hö

Bolo var min första egna häst. Han föddes 1978 den 24 april hos min syster Stina. Bolo skulle inte ha funnits eftersom hans pappa var en nykastrerad hingst som tog sista tillfället i akt.

Jag fick välja mellan en moppe eller häst och valde en häst Bolo. Men så klart fick jag en moppe också. Bolo var ett och ett halv år när han blev min. Jag och pappa köpte honom tillsammans.

 

Jag lärde Bolo att bli longerad, han var expert på det, en riktig komandohäst. Sa jag skritt, skritta han, sa jag galopp galopperade han, sa jag halt, stanna han direkt. Han var lätt att rida in men gick inte att köra in.

 När jag var 15 år började jag på ridskola och lärde mig dressyr. Hemma kämpade jag med Bolo i dressyr och han blev allt duktigare. Han hoppade bra, fast han gillade inte att riva då slog han bakut.

När Bolo var fyra år hade jag ledsnat på hans dåliga humör och ville ha en annan häst så Bolo skulle säljas. Det var då pappa köpte Mirro till mig.

Bolo åkte iväg på prov till en tjej i Mölndal men kom tillbaka efter en månad. Då hade jag ångrat mig och behöll Bolo och pappa kunde inte lämna tillbaka Mirro, han hade fäst sig vid lilla busiga Mirro.

Jag behöll Bolo tills han var nio år. Då blev jag med barn och kände att det var dags att Bolo fick komma till någon som kunde ta tillvara på hans kvaliteter.

Först åkte han till en tjej  ett par mil utanför Floda men hon påstod att på grund av hans benställning skulle han aldrig kunna bli en dressyr häst. Men hon hade en kompis som var intresserad av Bolo. Kompisen hade en fjordinghalvblod, undrade om vi kunde byta. Så jag bytte Bolo mot Isa.

 Resten av Bolos liv kan ni läsa om på hans kåseri.