Minos (Furbäcks Sitat)

  Jag beställde Minos samma sommar som han blev till. Minos och Mirro har samma uppfödare. Så väntan blev lång innan han kom. Men dagen innan midsommar 18 juni 1998, ringde Agneta och sa att nu hade Furubäcks Sara fölat ett hingstföl. Jag åkte dit 5 dagar senare. Jag var väldigt nervös, skulle jag gilla fölet eller inte. Där var han i hagen, han var nästan hel vit. Jag älskade Minos från första stund.
Jag försökte köra in Minos som liten. Tyvärr kom en skilsmässa emellan. Jag red in honom som 3åring. Han var hur snäll som helst förutom att han stod mer still än gick framåt. Men vi kämpade på.
Jag fick hjälp med att köra in Minos av min storasyster. Men han var ganska besvärlig och hittade på olika saker varje gång vi körde med en skogsläpa. Jag fick köpa en rockard av grannen. Nu skulle han köras tänkte jag, men tyvärr tyckte inte Minos det. Det höll på att sluta med illa. Han stack iväg och jag flög ur rockarden och hamnade på vägen, som tur var fick jag bara en mjukdels skada i höften och lite skrubbsår i huvudet. Minos försvann, vi hittade honom ett par kilometer hemifrån. Thomas fick leda hem honom.

 

Nu hade vårat förtroende för varandra blivit klippt. Jag var arg på honom och detta kände han. Jag jobbade jättemycket med honom för att få tillbaka tilltron. Men tyvärr gick det inte. Jag sålde honom och hoppades att han skulle få det bättre med någon annan.

Med facit i hand ångrar jag mitt beslut att sälja Minos vidare. Han har haft 5 ägare efter mig. Nu gick han som handikapps häst på Värmdö i Stockholm. Minos är såld igen,till en familj i Värmdö. Jag hoppas han får stanna där livet ut.

Hem till Anna
Hem till Hästar