Mirro Isidor

 
 
Mirro föddes den 24 maj 1979 hos Agneta. Hon körde in honom. Han gjorde draglagsprov som 2 åring fick bäst poäng av alla.Agneta sålde honom som 3åring till en hästhandlare i Fristad utanför Borås. Pappa köpte honom till mig. Mirro var i Fristad i ca en och en halv månad. På den tiden han Mirro bli illa behandlad så han hade mist all till tro till människan. Jag skulle ha honom istället för Bolo men jag tog tillbaka Bolo. Bilder från Mirros sista dagar
Första året pappa ägde honom både han på en gård ca 1km bort. En kompis till mig skötte om honom. Det fanns ingen plats i vårat stall. När Mirro var 4 år tog vi tillbaka honom. Han hade sprungit rakt in i ett träd och var halt. När han blev frisk började jag rida honom men jag gillade honom inte alls, Mirro var störst bäst och vackrast och gick bara efter eget huvud. Jag försökte göra honom trafiksäker men det gick aldrig. Även när han var över 20år var han rädd för lastbilar, långtradare och bussar.
Jag blev med barn 1987. Hästarna kom i andra hand under graviditeten, jag sålde Bolo och bytte till mig Isa. Mirro fick andra ta hand om. 2år gick och jag sålde Isa och skulle skaffa mig en ny egen häst, då sa pappa att jag kunde ta Mirro. Jag sa att jag ger honom ett halvår och om jag inte har fått ordning på honom köper jag mig en egen häst. Vad händer? Jag upptäcker vilken go häst Mirro är. Vi var oskiljaktiga i många år. Läs mer om detta i Mirros kåseri.
Med sorg i hjärtat körde vi Mirro till slakt hösten 2002. Då hade han ont i sina ben och hade blivit utdömd av vetrinären. Samma dag kom Björkhems Josanna hem till oss, Sheilas mamma.
Hem till hästar
Hem till Anna